Як вибрати міні-піч: 4 основні критерії
Правильно обрана міні-піч здатна повністю замінити собою духову шафу
Плануєте купувати міні-печі, але не знаєте, на що варто звернути увагу? Накопичений мною досвід дозволяє стверджувати, що для придбання оптимального для своєї кухні приладу досить ознайомитися з чотирма його основними критеріями.
вибираємо правильно
Перед тим як вибрати мініпечь, потрібно вивчити наступні її характеристики:
- Обсяг;
- систему управління;
- Наявність додаткового оснащення;
- потужність.
Критерій №1: обсяг
Обсяг печі вибирається відповідно до кількості проживаючих в будинку людей:
Фото трідцатілітрового апарату, за допомогою якого нескладно нагодувати навіть велику родину з п'яти і більше осіб
При цьому також варто врахувати пару рекомендацій:
- Якщо ви плануєте використовувати піч саме для приготування їжі, А не тільки для її розігріву, то краще розглядати моделі об'ємом не менше 12 літрів, незалежно від кількості мешканців;
Дуже часто для приготування страви потрібно містка піч, так що кулінарам на цьому параметрі економити небажано
- Якщо ви раніше захоплювалися випічкою, то вибирайте таку модель, в яку помістяться ваші старі форми. Це позбавить вас від покупки нових.
Використання старих форм в новій електропечі дасть деяку економію
Крім безпосередньо самого обсягу придивилася грубки рекомендую звернути увагу на стан її внутрішніх стінок. Якщо вони будуть покриті спеціальним шаром, стійким до подряпин і хімічних впливів, то це значною мірою спростить догляд за ними. Можна буде без побоювань використовувати будь-які побутові миючі засоби.
Чим якісніше внутрішнє покриття в електропечі, тим простіше стежити за її чистотою
Критерій №2: система управління
Тут вибір міні-печі зводиться до двох варіантів:
- механіка. З одного боку, механічним тумблером користуватися своїми руками менш зручно, ніж електронною панеллю, і виглядає він не дуже естетично в століття планшетів, смартфонів та інших чудес сучасних технологій. З іншого ж – моделі з таким управлінням коштують дешевше і ламаються рідше;
Мініпечь з механічною системою управління обійдеться дешевше
- електроніка. Інструкція експлуатації грубкою з електронним управлінням дуже проста: досить легким рухом пальця натиснути одну або дві кнопки, щоб задати потрібну програму. Але такі моделі коштують набагато дорожче.
Ціна електричної печі з електронною панеллю керування набагато вище, ніж у її аналога з механікою
Якщо ви зупините свій вибір саме на електроніці, то рекомендую відразу купувати продукт відомого перевіреного бренду, який надає хорошу гарантію. Справа в тому, що ремонт електронних панелей обходитися дуже дорого, і краще максимально себе убезпечити від нього.
Критерій №3: наявність додаткового оснащення
Чим може бути оснащена електрична міні-піч? Цілою низкою додаткових пристроїв:
- таймером. Дозволяє не чергувати над піччю, а спокійнісінько займатися іншими справами, без боязні, що ваш обід перегріється або зовсім згорить;
Наявність таймера захистить курку від перетворення в вугілля, якщо ви раптом захопитеся рішенням інших домашніх проблем
- вентилятором. Допомагає поширюватися гарячому повітрю по всій печі, завдяки чому страва готується рівномірно;
Принцип розподілу теплого повітря по всьому об'єму печі за рахунок наявності вентилятора
- додатковою комплектацією, Яка може бути представлена піддоном для крихт, формою для запіканки, грилем і гратами;
На грилі курка прожарівается найбільш рівномірно
Не рекомендую купувати електричну міні-піч, у якій занадто велика кількість режимів роботи. Цілком достатньо буде підігріву страв, розморожування продуктів і випічки.Решта ж рідко виявляються затребуваними, зате значно підвищують вартість апарату і ймовірність його поломки.
Критерій №4: потужність
Якщо передбачається використовувати міні піч для підігріву їжі, то велика потужність їй і не потрібна, достатньо буде Потужність 600 Вт. Якщо ж планується приготування з її допомогою, то все залежить від місткості апарату: